wphaber

KOPY! Bilgisayarınız ve Telefonunuz Arasındaki En Kolay Metin Paylaşım Yöntemi


Zaman zaman bir link, bir paragraf veya bir adresi telefonunuzdan bilgisayarınıza, tabletinize kopyalama ihtiyacı duyarsınız. (Ya da tam tersi)

Peki bu durumda ne yaparsınız?

İlk akla gelen ve çaresizce başvurulan yöntem karakterleri tek tek yazmaktır...
Kiminiz ise e-posta ile göndermeyi tercih edersiniz...

Ama çok daha kolay bir çözüm var: KOPY!






1- Kopy'yi kullanmak için ilk yapmanız gereken şey Kopy uygulamasını Microsoft Mağazası'ndan indirmek. Bunu -eğer bu yazıyı telefonuzda okuyorsanız- yazının sonundaki bağlantıya dokunarak ya da -bu yazıyı bilgisayarınızda okuyorsanız- yazının sonundaki QR kodu telefonunuzla tarayarak yapabilirsiniz.


Uygulamayı indirdikten sonra 2 seçeneğiniz var; Uygulamayı bir hesap oluşturarak kullanmak veya hesap oluşturmadan kullanmak. Hesap oluşturmanın geçmişi kayıt altında tutma gibi avantajları var ama bence gereksiz. Bu yüzden uygulamayı hesap oluşturmadan nasıl kullanacağınızı anlatacağım ama siz isterseniz hesap oluşturabilir ve bu hesapla kullanabilirsiniz...

2- Uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra bilgisayarınızda ya da tabletinizde tarayıcınızla gokopy.com adresinine gidin ve sağ üstteki Temporary session?'a tıklatın. Bu bir QR kodunun açılmasını sağlayacak.




3- Telefonunuzda Kopy uygulamasını açın ve sağ üstteki Connect butonuna dokunun ardından bir kere sağa çekin. Bu Start a temporary session seçeneğinin açılmasını sağlayacak.


4- Start a temporary session düğmesine dokunduğunuzda kamera açılacak. Bilgisayayarınızda açık olan QR kodunu (2. adım) bu kameraya gösterince otomatikman tarayacak ve karşılıklı oturum açmış olacaksınız.



5- Artık bütün yapmanız gereken bilgisayardan telefona gönderecekseniz metni tarayıcıdaki kutuya yapıştırıp Kopy butonuna tıklatmak, telefondan bilgisayara gönderecekseniz metni yapıştırdıktan sonra Tamam'a  dokunmak.





Uygulamayı indirmek için eğer bu yazıyı telefonuzda okuyorsanız resme dokunun,  eğer bu yazıyı bilgisayarınızda okuyorsanız  QR kodu telefonunuzun kamerası ile tarayın.

Okumaya devam...

Vitrin 8846249747042532427

Twitter

Facebook

item