wphaber

Nokia Camera | Kullanım ve İpuçları


Windows Phone telefonlar diğer sistemlere göre özellikle kamera konusunda daha gelişmiş özelliklere ve ayrıntılı ayarlara sahiptir. Bu noktada profesyonel fotoğrafçıları bile tatmin edecek düzeyde sonuçlar ortaya çıkıyor. Nokia Camera'da bulunan ayarları inceleyelim.



Beyaz dengesi
Beyaz renkli cisimlerin üzerine farklı renkte ışık vurduğu zaman beyaz olarak görünmeme sorununu düzeltmek ve gözümüzün gördüğü gibi göstermek için ayarlanabilir. Otomatik mod her zaman istediğiniz sonucu vermeyebilir. İstediğiniz sonucu elde edene kadar kaydırın.



Odak
Netleştirmek istediğiniz cismin uzaklığına göre ayarlayabilir ya da otomatik odaklama yapabilirsiniz. Hatta netleştirmek istediğiniz cismin üzerine dokunarak odaklama yapabilirsiniz. Hızlı fotoğraf çekmek istiyorsanız odağı elle ayarlamak çok iyi olacaktır.



Işık duyarlılığı (ISO)
Aydınlatmanın yetersiz olduğu ortamlarda ISO değerini yükseltmek işe yarıyor ama fotoğrafta parazitlenme artıyor. Nokia Pureview teknolojisine sahip cihazlar ISO 100'den ISO 4000'e kadar ışık duyarlılığı aralığı sunarken Pureview olmayan cihazlar maksimum ISO 800'e kadar çıkabiliyor. (Lumia 920, 925, 928 maksimum ISO 3200 ve Lumia 720 maksimum ISO 1600).



Deklanşör hızı
Kameranın diyaframının açık kalma süresidir. Ne kadar büyük olursa o kadar fazla ışık girer ve aydınlık olur. Büyük değerlerde telefonu sabit tutmak gerekir, tripod varsa çok işe yarayacaktır. Hareketli nesneleri çekerken iyi aydınlatma koşullarında küçük değerler kullanarak daha hızlı fotoğraf çekebilirsiniz.



Parlaklık
Adından anlaşılacağı gibi fotoğrafın parlak mı karanlık mı olacağını ayarlar. Işık duyarlılığı ve deklanşör hızı elle ayarlandığı zaman  parlaklık sadece otomatik ayarlanır.

Okumaya devam...

Vitrin 3157990791306183115

item