wphaber

QR Kodu Nedir? Bing Görsel Uygulamasına Nasıl Ulaşılır?


Barkodlar günlük hayatta birçok nesnenin üzerinde yer alıyor. (Elektronik cihazlar, kitap, dergi, gazete, kredi kartı hesap özeti gibi.) Özellikle kameralı telefonlar ve tarayıcı uygulamalar sayesinde barkodlar telefon numarası, seri numarası, web adresleri ve e-posta adresleri gibi küçük bilgileri kodlayıp saklama ve akıllı telefon kullanıcılarının yaşamlarında yer edinmeye çoktan başladı. 
QR kodu ise iki boyutlu barkod türüdür. QR: Quick Response (Çabuk Tepki)

Windows Phone
'unuz ile QR kod taramak için Windows Phone Mağazası'nda ücretli-ücretsiz çok sayıda uygulama bulmak mümkün. Tavsiyem uygulama yüklemek yerine Windows Phone içinde bulunan Bing Görsel ya da önceden yüklü olarak geldiyse Yandex.Arama uygulamasını kullanmanızdır.

Yandex.Arama uygulamasını yüklemek için QR kodunu tarayın ya da Windows Phone cihazınızdan giriyorsanız QR kodunun üzerine dokunun.

Windows Phone 8 kullanıcıları "Nerede bu Bing Görsel uygulaması?" diyecektir. Şimdi Bing Görsel uygulamasına ulaşmak için önce Internet Explorer varsayılan arama sağlayıcısını Bing yapıp ardından telefon ayarlarında (Ayarlar>Dil+Bölge>Tarayıcı ve arama dili>İngilizce(ABD)) yaparak cihazınızı yeniden başlatın. Cihazınız açıldığında sağ alttaki Windows Phone arama düğmesine  dokununca Bing Arama uygulaması gelecektir. Alt kısımdaki göze benzeyen simgeye  dokununca Bing Görsel uygulaması açılır ve QR kod taramak için hazırsınız.

Windows Phone 8.1 Türkçe kullananlar için sadece varsayılan arama sağlayıcısının Bing olması yeterlidir. Benim gibi Cortana için İngilizce kullanıyorsanız Windows Phone arama düğmesine  dokununca Cortana açılıyor ve Cortana arayüzünde Bing Görsel'e ulaşabilecek buton yok :(
Alternatif olarak Yandex.Arama uygulaması hazır olsa da yine Bing Görsel'i kullanmak isteyenler için basit bir kısayol uygulaması Windows Phone Mağazası'nda mevcut. Uygulama, Windows Phone kamera lensleri arayüzüne kısayol oluşturup başlangıç ekranında sabitlenebiliyor. Bu sayede eskiden iki dokunuşla ulaştığımız Bing Görsel'e yine iki dokunuşla ulaşabiliyoruz.

QR for Cortana uygulamasını QR kodunu Bing Görsel ya da Yandex.Arama ile taratıp yükleyebilir, eğer Windows Phone cihazınızdan giriyorsanız QR kodunun üzerine dokunarak Windows Phone Mağazası'ndan yükleyebilirsiniz.

Okumaya devam...

Nasıl Yapılır? 5328794544750786836

item